Bitkisel yaşamdan çıkmak isteyenlere tavsiyeler

Bitkisel yaşamdan çıkmak isteyenlere tavsiyeler

Nasıl yaşamamız gerektiğini yaşarken öğreniyoruz. Hayallerden yapılma bir hayatı aynı anda hem ilk hemde son kez yaşıyoruz. Hayatın adaletsizliğini, zorluğunu, acımasızlığını ve nicelerini bahane edip pes ediyoruz yaşamaktan. Hedeflerimizi, hayallerimizi kaybediyor; yaşamayı unutuyoruz.

Bitkisel hayattan çıkmak isteyenleri böyle alalım! 

1)  Popüler kültürün insanlara her yerde ve her zaman aşıladığı daha fazla tüket, daha fazlasını iste öğretileri kanımıza yavaş yavaş değil buram buram işliyor. Çevremize baktığımızda hayattan zevk almayan, elindekilerle mutlu olmayan insanlardan ibaret, bunlar hiçbir şeyden tatmin olmayan hep daha iyisini daha yenisini isteyen bir insan topluluğu. Doyumsuzluk mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor. Elimizdekilerin değerini anlamalı ve onlara (ailemiz, dostlarımız, zamanımız, işimiz, değerlerimiz vs.) yeteri özeni göstermeliyiz. İlla kaybetmeniz mi lazım bazı şeylerin değerini anlamak için, kıymetini bilin elinizdekilerin.


2)  Yalnız kalmaya da ihtiyacı var insanın, kendiyle konuşmaya, kendini dinlemeye. Size özel bir yeriniz, kendinizle baş başa kaldığınız özel zamanlarınız olsun. Bazen yaptıklarınızı, yapacaklarınızı gözden geçirmek bazen de kafanızı dağıtmak için yapın, bunun için bir sebep aramayın uzun aralar koymayın. Kısacası kendinizi ihmal etmeyin. Dinleyin, konuşun, zaman ayırın, yenileyin.


3) Çoğu insan fiziksel, düşünsel veya ahlaki açıdan kendi potansiyel varlıklarının çok azını kapsayan dar bir çemberde yaşar. Hepimizin içinde hayal bile edemediğimiz şeyleri çıkarabileceğimiz yaşam kıvılcımlarına sahibiz. Hepimizin bu Dünya'da olmasının özel bir nedeni var. Tüm ömrünüz boyunca sürdürmekten keyif duyacağınız bir yaşam biçimi belirleyin. Olasılığın küçücük, gizli kıvılcımlarını körükleyip başarı alevlerine dönüştüğünü göreceksiniz. Kendinize güvenin.


4) İnsanlar sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten çekindiği için. Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için ve ölmekten korkuyor, dolu dolu yaşamadığı için. Sevmekten, düşünmekten, denemekten, yaşamaktan korkmayın; yaşamak için cesur olun.


5) Mutluluğun sırrı basittir. Gerçekten yapmayı sevdiğiniz şeyi bulun ve sonra tüm enerjinizi onu gerçekleştirmeye yöneltin. Bunu yaptığınızda yaşamınız zenginleşir ve tüm arzularınız kolayca gerçekleşir. Dizginlenmemiş bir coşku ile yaşamanın önemini hiçbir zaman unutma. Tüm canlı varlıklardaki ve Dünyadaki özel güzellikleri görmeyi ihmal etme. Bugün ve şuan bize verilmiş bir hediyedir. Hayatı yaşamayı ihmal etme, zamanını verimli kullan, amaçlarına odaklanmaya devam et. Evren geri kalan her şeyi halledecektir, sen anı yaşamaya devam et.


6) Öğrenmeyi hiç bir zaman bırakmayın, kendinizi yenileyin. Belki büyük bir amaçtan, belki sıra dışı bir fikirden etkilenip tüm düşünceleriniz zincirlerini koparabilir; zihniniz sınırlarını aşar, bilinciniz her yönde genişler ve kendinizi yeni, mükemmel ve şaşırtıcı bir Dünyada bulabilirsiniz. Kendinizi her anlamda geliştirmeye çaba harcayın, bilginin gücüne inanın. Hayat karşısında her zaman iyi bir öğrenci olun. Öğrenmeye aç olun.


7)  Başarılı insanların en önemli ortak özelliği çok sağlam çalışmalarıdır, gerisi teferruattır, hikayedir. Başarı hikayelerinde anlatılan birçok detay, çok önemli detaylarda olsa adı üstünde sadece detaydır. İşinize saygı gösterin, ne iş yapıyorsanız yapın en iyi şekilde yapın. Severek yaptığını her iş sizi hayata bağlayacak, yaşam enerjinizi diri tutacaktır. Bu konuda yaşam konforunuzdan fedakarlık etmeniz, bazen büyük ölçüde gayret ve sabır göstermeniz gerekebilir. Oyunun sonunda kazanan siz olmak istiyorsanız disiplinli çalışmaktan vazgeçmeyin.


8) Tüm bunları yapabilmeniz için vücudunuzun size engel değil destek oluyor olması lazım. Sağlık problemi yaşamak size psikolojik ve fiziksel bir çok engel çıkarabilir. Spor yapmıyorsanız yürüyün, hareket edin. Güne iyi başlamak için kahvaltıyı ihmal etmeyin, akşamları ağır yemekler yemeyin. Hazır gıda ve sağlığınıza zarar verecek şeylerden kaçının, doğal gıdaları bol bol tüketin, su içmeyi ihmal etmeyin. İş işten geçmeden, vücudunuza iyi bakın.


9) Yapılması gerekenleri bilip, yapıldığında veya yapılmadığında nasıl sonuçlar oluşacağını farkında olanlardan mısınız? Her şeyin farkında olup eyleme geçemeyen kişilerdenseniz sizde atalet halindesiniz. Bu eylemsizlik hali sizi her geçen gün daha da tembelleştirir, yapmayı istediğiniz şeylerden uzaklaştırabilir. Siz harekete geçmedikçe, zihniniz kendini hiç bir zaman hazır hissetmeyecek ve bu alanda kendini uyku moduna alacaktır. Potansiyelinizi daha fazla öldürmeyin. Hayalleriniz için, kendiniz için harekete geçin.


10) Yaşam kalitemizi artırmanın sırrı zihnimizi kontrol etmekten geçiyor. Sağlık, mutluluk, başarı devamında geliyor zaten. Eğer zihninizi kontrol edebiliyorsanız, hayatınızı yönlendirebilirsiniz. Günde ortalama 50-70 bin düşünce aklımızdan geçiyor ve ertesi gün bu düşüncelerin %85'inin aynısını düşündüğümüzü biliyor musunuz? Mutsuz ve başarısız insanlara baktığınızda neredeyse hepsi geçmişte yaşayan insanlardır ve bunlar anı yaşamayı unuturlar, geleceğe endişe ile bakarlar. Karamsar olmayın, pozitif düşünün. Zihninizi geliştirin, zenginleştirin ve kontrol etmeye çalışın. Eğer zihninizi kontrol edebiliyorsanız, hayatınızı yönlendirebilirsiniz. Unutmayın, en büyük güç kendi hayatını kontrol edebilme bilgisi ve becerisidir.

 


Hasan ACAR | Kişisel Web Sitesi

YORUMLAR

    Bu konuya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...

YORUM YAZ